For dem der ønsker mere fart og ”sport” inkl. fokus på teknik, tilbyder vi mastertræning.
Forudsætninger for at deltage: Du skal have en nogenlunde god balance og være i stand til at ro 8-10 km. Det betyder ikke noget, om du ror i turkajak eller kapkajak.
Vi starter omklædte foran bådehuset med opvarmning på land samt gennemgang af aftenens program. Medbring et ur til at sætte foran på kajakken. En holder til uret kan laves meget enkelt – spørg de øvrige deltagere hvordan. Inden vi sætter kajakkerne i vandet, starter vi vores ure synkront. Herefter er der opvarmning på vandet. Opvarmning på land og på vand er vigtig for at undgå skader og for at få det optimale ud af træningen.
Hastigheden vil være forskellig for de fleste af deltagerne. Derfor er det vigtigt, at de forreste roere “samler de bagerste op” med jævne mellemrum. Det foregår ved, at de forreste roere tager en runde bagud. De bagerste roere fortsætter ligeud og gruppen samles.
Sanne Larsen
Ved mastertræningen prøver vi forskellige træningsformer. Træningsformerne består primært af grundtræning og konditionstræning.
I programmerne benytter vi os af uret til at styre intervallerne. Vi benytter ind imellem også ”antal rotag” eller specifikke distancer.
Den intensitet vi træner med kalder vi tempo (T) 0,1,2,3 og 4.
T0: Roligt pause tempo. 60 %
T1: Du skal kunne føre en samtale medens du ror. 70 %
T2: Du er lidt presset og kan kun tale i korte sætninger. 80 %
T3: Du hiver efter vejret, og kan kun presse et enkelt ord ud. 90 %
T4: Sprint – du kan ikke tale samtidig med at du ror. 100 %
Når du lærer mere om indstilling af kajakken og brug af pagajen, vil du se fremgang i hastighed og opleve glæden ved at træne. Der kan dog være nogle begrænsninger i ikke at have sit eget udstyr. Hvor skal man så starte? Her er pagajen det vigtigste. Pagajens længde, type, bladstørrelse og vinkling er meget afgørende for, om du kan forbedre din teknik. Få råd af instruktøren om det bedste valg af pagaj.